Работно време
Вторник – Неделя
10:00 – 18:00

Намери ни
.
Карта
Начало / Изложби / Изследвай своя свят: Природа

Изложби:

Изследвай своя свят: Природа

Природата е жизненоважна за нас, защото зависим от климата, растенията и животните. В последно време наблюдаваме екстремни природни явления. Често нарушаваме крехкото равновесие в екосистемите, за да построим по-широки пътища, по-големи производствени сгради и да осигурим повече пространство за увеличаващото се човечество. Бъдещето ни зависи от открития и иновации, които ще ни позволят да се развиваме в хармония с околната среда и нейните обитатели – растителните и животинските видове.

В своето кътче за природа Музейко споделя с деца и възрастни какво е научил за дърветата, как да ги разпознаем по листата и къде можем да открием природата в града.

Проучете заедно с децата строежа на дървесната кора, вижте как животните се защитават с помощта на своята окраска и разберете колко далеч можете да скачате – като пума, скакалец или жаба.

Специално място е посветено на прилепите – България е сред страните с най-голямо видово разнообразие на прилепи. От познатите в Европа 35 вида тук се срещат 33. Може да опитате да оглеждате околността чрез звук или просто да поспите като прилеп – с главата надолу.

И най-важното: намислете си малки стъпки, с които вие, вашето семейство и приятели можете да помогнете да съхраним природата около нас.

Намери ни

Метростанция

Г. М. Димитров

Автобусна спирка

МГУ Св. Ив. Рилски
№123, 69, 70, 88, 676, 413

СБАЛ по онкология
№88, 280, 294

За повече информация, моля,
обадете се на 02/ 902 00 00

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2015, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Свържете се с нас
Web Design & Development by ICYGEN