Работно време
Вторник – Неделя
10:00 – 18:00

Намери ни
.
Карта
Начало / Изложби / Влечуги

Изложби:

Влечуги

На 21 март Музейко открива нова изложба: „Влечуги“, която ще представи над 40 вида змии, гущери и други представители от света на люспестите животни. Тракийско херпетологическо дружество гостува на Детския научен център и ще покаже интересни екземпляри, някои от които рядко показвани в България.

„Влечуги“ е първата изложба с живи експонати в Музейко. Тя ще може да се разгледа всеки ден от вторник до неделя до 18 юни. Специалисти от Тракийско херпетологическо дружество ще разкажат на децата най-интересното за влечугите, ще разкрият какви са анатомичните особености и характерните външни белези на люспестите животни и ще съдействат на всички желаещи да се докоснат до тях.

ЗА СУПЕРСИЛИТЕ НА ВЛЕЧУГИТЕ

В Музейко на гости пристигат над 40 вида отровни и неотровни екземпляра от света на влечугите, сред които са: черна мамба, зелена гигантска анаконда, гърмяща змия, варан, скална игуана, габонска отровница, гърмяща змия, питон, боа, гекон, токи, тайпан, смок и други. Децата ще се запознаят очи в очи с едни от най-интересните видове и ще научат всичко, което някога са искали да разберат за люспестите същества. Малки и големи ще могат да разкрият тайни от живота на представителите на рептилите и впечатляващи факти за всеки един от тях.

Намери ни

Метростанция

Г. М. Димитров

Автобусна спирка

МГУ Св. Ив. Рилски
№123, 69, 70, 88, 676, 413

СБАЛ по онкология
№88, 280, 294

За повече информация, моля,
обадете се на 02/ 902 00 00

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2015, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Свържете се с нас
Web Design & Development by ICYGEN