Работно време
Вторник – Неделя
10:00 – 18:00

Намери ни
.
Карта
Начало / Програма / Ден за най-малките (1-5 г.) на 18 март

Програма:

Ден за най-малките (1-5 г.) на 18 март

Танцувай с Лили!

DANCING kids- Танцувай с мама! е най-новият проект на танцов клуб Паланте, гр. София. Той е вдъхновен от танците и желанието децата ни на растат с музика и движение още от съвсем малки..

 

Инструктори са Лили и Константин Маркови.


Лили се занимава с танци от повече от 15 години, преди 10 години  заедно с Евгени Марков основават танцов клуб Паланте, който е един от най-големите клубове по салса и латино танци в гр. София. Преди Константин Лили печели купи на салса състезания в България и чужбина, обича да води уроци по танци за малки деца и по-пораснали деца), а Константин... танцува още от първия ден в корема на мама. :)

 

12:00 - 12:40 часа
в зала 1, ет. 0


Откъде идва храната?

Знаете ли откъде идва храната? А как стига до чинийката пред нас? Със специално подготвените ни зеленчукова лехичка и плодно дръвче, ние музейковците каним нашите най-малки приятели на забавно пътешествие с различни мисии. По време на това занимание децата влизат в роля на готвачи, продавачи и градинари. Сами създават с въображението си цветните персонажи и сценарий на играта.Ролевият сюжет им дава възможност да надграждат социалните си умения и да разширяват речниковия си запас докато изследват света на възрастните. Изпълнението на рецепта изправя детето пред елементарна математическа задача за разрешаване и насочва вниманието му към ползите на различните хранителни продукти.

10:00 - 16:00 часа из ет. 2


Как да плуваме с мама и тате?

Гостуват "Плувам с мама и тати". Екипът ще отговаря на въпроси и дава практически съвети на тема ползите от плуването в най-ранна детска възраст: как и кога да започнем със заниманията под вода, какви са предимствата - емоционални и физически, как това спомага сигурността на децата, как да влезем в басейна за първи път и какви са възможностите в нашия град.

Деница Чобанова, Марина Пенева, Елисевета Панайотова, Милена Иванова, Кристина Вутева и Жанета Байчева - екип от обичащи децата и водата, жени, ще ни предоставят цялата тази информация.

Междувременно за децата... Ще има басейнче пълно с топки, играчки, сапунени мехури и какво ли още не! Елате да се забавляваме!

С начални часове:

11:00

12:00

13:00

14:00

15:00

16:00


в зала 2, ет. 0


Научни приказки

Ще запленим детското въобръжение с цветни сюжети, в които неизменно ще бъде вплетена научната тематика. Разказвачът задава въпроси на децата и ги мотивира да осмислят закономерности и основни научни факти на разбираем за тях език. В същото време децата докосват предметите свързани със сюжета на приказката и изследват заобикалящата ги среда. Научната приказка продължава 10 и 30 минути, през които родителите също са поканени да участват.

11:00 - 11:30 часа
12:00 - 12:30 часа
13:00 - 13:30 часа
в кът за приказки на ет. 0


Танци-Манци

Обичате ли да танцувате? – Каним Ви на танц! От нас стъпките и хореографията, а от Вас танцьор-солистите. Музиката и движението са изключително важни за цялостното развитие на детския организъм. Te подобряват гъвкавостта, двигателната памет, координацията и създават усещания за баланс и равновесие. Това също е и чудесен начин за развиване на физическа сила и издръжливост, социални и комуникативни умения.

10:30 - 11:00 часа
11:30 - 12:00 часа
из ет. 2

Приключения за малки и големи из етажите на Музейко

На гърба на програмата, която ще раздаваме на в деня на събитието, ще откриете предизвикателства из етажите на миналото, бъдещето и настоящето.

Намери ни

Метростанция

Г. М. Димитров

Автобусна спирка

МГУ Св. Ив. Рилски
№123, 69, 70, 88, 676, 413

СБАЛ по онкология
№88, 280, 294

За повече информация, моля,
обадете се на 02/ 902 00 00

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2015, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия и Политика за поверителност на личните данни | Свържете се с нас
Web Design & Development by ICYGEN