Работно време
Вторник – Неделя
10:00 – 18:00

Намери ни
.
Карта
Начало / Ново / SCIENCE PARTY / МАШИНА НА ВРЕМЕТО

Ново:

SCIENCE PARTY / МАШИНА НА ВРЕМЕТО

Абсолютна величина ли е времето? Можем ли да се върнем назад в миналото или да погледнем напред в бъдещето? Качете се в нашата машина на времето с музика, танци, предизвикателства за мозъка и научни презентации в петък, 13 октомври.

 

Програмата на събитието за възрастни (18+) включва тематични научни лекции и астронимически наблюдения, арт работилница, куиз, танци и състезания по етажите на миналото, настоящето и бъдещето. В петъчната вечер, събитието за възрастни* SCIENCE PARTY: МАШИНА НА ВРЕМЕТО в Музейко ще продължи в пространствено-времевото измерение от 19:30 ч. до 01:30 ч.

 

Програмата:

 

МАШИНА НА ВРЕМЕТО
19:30 - 00:00
Старт от Етаж 0, пред корените на дървото

Машината на времето на 3KEY Rooms гостува на "Музейко". Включи се в нашето трикиКЛЮЧение през миналото, настоящето и бъдещето, за да разбереш как да я задействаш!

 

МУЗИКА С ЯСЕН ЗГУРОВСКИ

Танцувални парчета от вчера, днес и утре.

 

ТАНЦИ ВЪВ ВРЕМЕТО
Етаж 2

Да се превърнем в най-добрата машина на времето чрез магията на танца. Благодарение на приятелите ни от Derida Dance Center ще преобърнем пространствено-времевия континуум в танцова арена, тържество на веселието и цветността. Облечете се според модата на предпочитаната от вас епоха и се включете в щурите танци.

20:30 до 21:00 | Лудешка забава с Lindyhop.bg

21:30 до 22:00 | „Треска в петък вечер“ с Disco Fever

22:30 до 23:00 | Break dance с Димитър Флинг Горанов

 

DRESSCODE & КОНКУРС
22:00
Етаж 2, около DJ пулта

Качи снимка на своята епохална премяна с #ГолемитеИграят & #Muzeiko и се присъедини в безвремието около пулта на Ясен Згуровски, за да участваш със своя стайлинг за награда - билет от бъдещето - двойна покана за следващото парти.

 

ЕПОХАЛЕН КУИЗ
20:00, 21:30, 23:00
Учебен корпус, зала 6 и читалня

Изпробвайте познанията си за различните епохи. Най-подготвените печелят награди. Епохални въпроси за игра в екип от стари и нови приятели.

 

НАУЧНА ЛЕКЦИЯ "СТАРЕЕНЕТО - В БИТКА С ВРЕМЕТО” С НИКОЛА КЕРЕКОВ
20:00, 22:00
Етаж 0, зала 1 и 2

Какво се случва докато стареем и на какви процеси се основават промените, които се случват с телата и ума ни с годините? Има ли еволюционен смисъл в стареенето и могат ли тези процеси да бъдат обърнати така, че да се опълчим на времето?

 

АРТ РАБОТИЛИЛНИЦА ЗА STEAMPUNK
19:30 - 01:30
Етаж 0, зала 3

Pop-up експозиция и работилница. Можеш да направиш свой собствен Steam Punk аксесоар (ключодържател) с нашите приятели от Punto Art Bazar.

 

КОКТЕЙЛИ ОТ ABSOLUT

Absolut Creation Тоник & Absolut Scientist Сок боровинка са на твое разположение на бара.

 

АСТРОНОМИЧЕСКИ НАБЛЮДЕНИЯ ОТ ПОКРИВА
19:30 - 00:00
Етаж 3, Покрив

Космосът е истинска машина на времето, защото светлината от далечните звезди пътува милиарди години до очите ни. Елате на покрива при телескопите и разкрийте красотата на Вселената с екипа на планетариума на Музейко и катедра Астрономия при Физическия факултет на Софийския университет.

 

НАУЧНА ЛЕКЦИЯ “МАШИНА НА ВРЕМЕТО КАЦА В ПОЛЕТО НА ГЕОЛОГИЯТА” С АНДРЕЙ СКОРДЕВ
21:00, 23:00
Етаж 0, зала 1 и 2

Пътешествие в дебрите на науката за Земята, в историческо и предисторическо време, което ще ни покаже какво знаем (и знаем ли го наистина) за миналото на нашия дом.

 

СЪСТЕЗАНИЯ ПО ЕТАЖИТЕ НА МУЗЕЙКО: МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ
19:30 - 01:30
Из етажите на Музейко

 

ПОСТРОЙ НАЙ-ВИСОКАТА КУЛА
Ет. 1, временна изложба СТРОЕЖКО

Предизвикваме уменията ти за баланс и концентрация! Построй най-високата кула от блокчета КАПЛА с Ники, цар на баланса.

 

НАТОВАРИ НАЙ-МНОГО ТУХЛИ
Ет. 1, жълт кран

Стефан от екипа на Музейко може да натовари цели 6 за 1 минута. Ти ще успееш ли да натовариш повече?

 

СНИМАЙ НАЙ-МНОГО ПТИЦИ
Ет. 1, секция Природа

Предизвикваме бързината на реакциите ти! Снимай възможно най-много птици за времетраенето на играта. Никой до сега не е успявал да снима 15! Това може да си ти!

 

ПОСТРОЙ ГРАД ОТ БЪДЕЩЕТО
Ет. 2, секция Кой създава бъдещето?

Предизвикваме логическото ти мислене и познанията ти за устойчивото строителство! Опитай се да построиш балансиран град, който е добър едновременно за хората и природата с Илиян.

 

УПРАЖНЕНИЯ ПО КОМУНИКАЦИЯ ОТ БЪДЕЩЕТО
Ет. 2 станция Комуникация

Предизвикваме уменията ти да се изразяваш ясно и да слушаш ефективно! Вземи приятел (или непознат). Застанете от двете страни на масата с фигурите. Подредете вашата фигура (нека вашият партньор да не вижда подреденото), инструктирайте го така че да подреди идентична на вашата фигура от обратната страна на масата.

 

РИМСКИ ШАХ
Етаж 0, Подземни тайнства, станция с Римски шах

Предизвикваме логическото ти мислене! Заведете приятел (или непознат) на станцията с римски шах. Предизвикайте го на двубой. При римския шах всеки играч избира цвят на фигурките (тъмен или бял). Всеки слага по ред фигурка. Целта е първи да направите линия или диагонал.Билетите са в продажба на касите в Музейко и онлайн на www.muzeiko.bg. Ако си сред първите 50, цената е 15 лв. След това цената за предварителна продажба е 20 лв., а в деня на събитието 25 лв.

Следете събитието във фейсбук: Science PARTY / Машина на времето

Δ Δ Δ

*ДОБРЕ ДОШЪЛ В МУЗЕЙКО, АКО СИ НАВЪРШИЛ 18!

#ГолемитеИграят

 

Δ Δ Δ

SCIENCE PARTY: МАШИНА НА ВРЕМЕТО се организира с подкрепата на Absolut, Столично и в партньорството със списание БЪЛГАРСКА НАУКА и СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“.

Δ Δ Δ

SCIENCE PARTY е поредица събития за възрастни, които се организират след стандартното работно време на Музейко (след 19:00 ч.). Научните партита без деца са посветени на различни теми и показват забавната страна на науката.Намери ни

Метростанция

Г. М. Димитров

Автобусна спирка

МГУ Св. Ив. Рилски
№123, 69, 70, 88, 676, 413

СБАЛ по онкология
№88, 280, 294

За повече информация, моля,
обадете се на 02/ 902 00 00

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2015, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Свържете се с нас
Web Design & Development by ICYGEN