Намери ни
8
Карта
Начало / За нас / Основател

За нас:

Основател

Фондация „Америка за България“ е създадена през 2008 година с мисията да подпомага укрепването на пазарната икономика и институциите на демократичното общество в България, както и да подкрепя страната в постигане на пълния ѝ потенциал на успешна и модерна европейска нация. Фондацията работи в шест приоритетни области – образование и библиотеки, гражданско общество и демократични институции, изкуство и култура, земеделие, социална сфера и културно наследство и туризъм.

Музейко е част от усилията на Фонда­цията да работи за повишаване качеството на българското образование и конкурентоспособността на младите хора посред­ством въвеждане на нови технологии, по­добрена образователна среда, иновативни методологии и неформално образование.

Инвестицията в Музейко е на стойност 20 милиона щатски долара – сума, дарена безвъзмездно от Фондация „Америка за България“. Музейко ще бъде най-големият детски научен център в Източна Европа. Фондация „Америка за България” ще продължи да подкрепя финансово Центъра и след неговото откриване.

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2021, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN