Намери ни
Карта
Начало / Училищни групи / Повикай Музейко в твоето училище

Училищни групи:

Повикай Музейко в твоето училище

Ако няма как да дойдеш в Музейко, Музейко ще дойде в твоето училище!

Изнесената програмата на Детския научен център е разработена за ученици от 1 до 4 клас в София-град. Екипът на Музейко може да Ви посети от понеделник до петък, между 10.00 и 16.30 ч. и да изнесе своята програма в рамките на 1 учебен час. Изберете програма и тема според възрастта на децата. 

За ученици от 1 и 2 клас

Програма Формите - Ниво 1
По интересен и иновативен начин се въвеждат термините геометрични фигури и тела или 2D и 3D форми. Всяка програма завършва с проект за последваща работа в класна стая. Моля, изберете една от следните теми:

- Тема: Формите в човешкото тяло – Храносмилателна система - Чрез модели децата се запознават с храносмилателната система на човека.

- Тема: Форми на релефа – Географска карта на България - Децата изготвят релефна карта на България.

- Тема: Форми в космоса – Слънчевата система (Сатурн) - Децата изработват макет на планетата Сатурн. Проект за последваща работа в класна стая.

 

Програма Енергията - Ниво 1
Чрез демонстрации и експерименти се представят различните видове енергия. Всяка програма завършва с проект за последваща работа в класна стая. Може да изберете една от следните теми:

- Тема: Енергията в човешкото тяло – Роботизирана ръка - Децата изготвят модел на човешка ръка, с която демонстрират енергията в човешкото тяло.

- Тема: Енергията в природата – Фотосинтеза - Драматизация с участието на децата на тема фотосинтеза.

- Тема: Възобновяеми и невъзобновяеми енергийни източници - Презентира се идеята за възобновяеми и невъзобновяеми източници на енергия. Децата се научават чрез игра да различават двете групи.

За ученици от 3 и 4 клас

Програма Формите - Ниво 2 - може да изберете една от следните теми:

- Тема: Фигури и тела – Театър на сенките - С драматичен похват децата разкриват проекциите на телата във фигури. Проект за последваща работа в класна стая.

- Тема: Форми в природата – Кристална решетка - Децата изготвят макет на кристална решетка на готварска сол. Проект за последваща работа в класна стая.

- Тема: Форми в космоса – Фази на Луната - Децата се запознават с фазите на Луната и изработват макет.

Програма Енергията - Ниво 2 - може да изберете една от следните теми:

- Тема: Електричество и магнетизъм В началото се представят различните видове енергия. Следват конкретни демонстрации от водещия и експерименти с участието на децата върху електрическа и магнитна енергия.

- Тема: Разпределение на енергията в човешкото тяло – Човекограма - Децата изготвят графика на разпределението на консумацията на енергия в човешкото тяло.

- Тема: Разпределение на енергията в природата – Хранителни вериги - Чрез забавна игра децата се запознават с хранителната верига и разпределението на енергията в нея.

Важно

Екипът на Музейко ще пристигне в училището 30 минути преди началния час на програмата.

За провеждане на дейностите е необходимо стаите да са оборудвани с проектор за прожектиране, екран, маси и столове (или чинове) за всяко дете.

За да може екипът ни бързо и лесно да стигне до Вас, моля, посочете в заявката точният адрес на училището и особености за достъп, ако има такива.

Цена

Всяка програма е с продължителност от 1 учебен час  за 1 клас и е на стойност 10 лв./дете. За да дойде Музейко във Вашето училище, трябва да осигурите посещение в минимум 3 класа.

Ако Вие сте учител и искате Музейко да Ви посети

1. Изтеглете и попълнете формуляр
"Заявка за МУЗЕЙКО В УЧИЛИЩЕ";
2. Изпратете формуляра на edu@muzeiko.bg;
3. Очаквайте писмено потвърждение на Вашата заявка.

Очакваме Ви!

 

Музейко е създаден и финансиран от:
© 2020, All Rights Reserved
Условия за ползване|Общи условия | Вашите лични данни | Политика за бисквитки | Свържете се с нас
Developed by ICYGEN